Sivas’ta yaşanan ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran boşanma davasında, Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşler arasında yaşanan şiddet ve anlaşmazlıkların ardından açılan davada tarafların eşit kusurlu olduğuna hükmetti. Yerel mahkemenin kararını onayan Yargıtay, tarafların karşılıklı tazminat taleplerini de reddetti.

Sivas’ta yaşayan bir kadın, kocasının kendisine sürekli hakaret ettiğini, gurur ve onur kırıcı davranışlarda bulunduğunu ve fiziksel şiddet uyguladığını belirterek boşanma davası açtı. Kadın, eşinin kendisini sokak ortasında dövdüğünü ve arabayla çarpmaya çalıştığını iddia ederek, hem boşanma hem de tazminat talebinde bulundu.

Kocası ise, eşinin yaşadıkları evi ve eşyaları beğenmediğini, ekonomik gücünün yetmeyeceği isteklerde bulunduğunu ve kendisine karşı rencide edici sözler söylediğini iddia etti. Ayrıca, eşinin sosyal medyada videolar paylaştığını ve bu paylaşımlara cinsel içerikli yorumlar yapıldığını öne süren koca, evlilik birlikteliklerinin temelinden sarsıldığını belirterek boşanmak istediğini ve kendisi için tazminat talep etti.

BÜYÜ VE MUSKA İŞLERİYLE UĞRAŞAN EŞ KUSURLU

Sivas 2. Aile Mahkemesi, davada her iki tarafı da kusurlu buldu. Mahkeme, erkeğin kadına hakaret ettiği ve fiziksel şiddet uyguladığı gerekçesiyle kusurlu sayılırken, kadının ise büyü, muska işleriyle uğraştığı ve sosyal medya platformunda videolar paylaştığı için kusurlu olduğuna karar verdi. Ayrıca, kadının eşinin verdiği parayı beğenmemesi de kusur sayıldı. Bu sebeple, mahkeme tarafların karşılıklı tazminat taleplerini reddetti ve boşanmalarına karar verdi.

Ehliyeti olanlar dikkat! Yapmayana 12 bin lira cezası var Ehliyeti olanlar dikkat! Yapmayana 12 bin lira cezası var

KARAR YARGITAY TARAFINDAN ONANDI

Yerel mahkemenin kararına karşı her iki taraf da istinaf başvurusunda bulundu ancak Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi, istinaf başvurularını reddetti. Bunun üzerine taraflar, kararı temyiz etti. Dosyayı inceleyen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını oy birliğiyle onadı. Yargıtay, temyiz dilekçesinde belirtilen nedenlerin, kararın bozulmasını gerektirecek nitelikte olmadığını belirterek, 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 370. maddesi gereği hükmü onadı. -Haber Merkezi 

Kaynak: Haber Merkezi