Limon her mevsim mutfaklarda bulunması gereken bir meyvedir. Ekşili ekşili tam bir C vitamini olan limon, saklanarak her mevsim tüketiliyor. Ülkemizde Mersin ve Adana’da yetişen limonlar farklı ülkelere de ihraç ediliyor.
 

SAKLAMAK BİR HAYLİ ZOR

Tam bir limon cenneti olan Adana ve Mersin’de yetişen limonlar ülkemizde de bolca tüketiliyor. Yeşil yeşil toplanan limonlar mutfaklarda yerini alıyor. Fakat limonda bir sorun var ki kısa sürede küflenmesi. Limonlar kısa sürede küflenip çürüdüğü için saklamak da oldukça zor oluyor.

ADANALI KADINLARIN YÖNTEMLERİNİ DENEYİN


Ama Adanalı köylü kadınların da uyguladığı bu yöntem sayesinde limonlarını asla küflenmeyecek ve çürümeyecek. Adana’da vatandaşlar yoğun sıcaklara karşı limonları derin dondurucu ya da buzdolabında saklıyor.

BU YÖNTEMLER İLE LİMONLARINIZ BOZULMAYACAK

Buzdolabı poşeti yöntemiyle limonlar bozulmadan haftalarca sağlam kalabilir. unileverfoodsolutions.com.tr’de yer alan haberde ise yarım ya da dilimlenmiş limonları ise küçük bir tabağa koyduktan sonra havayla temaslarını kesmek için streç filmle kaplamanın en etkili yöntemlerden olduğu belirtildi. Arzu ederseniz tabak kullanmak yerine streç filme sardığın limonları hava geçirmeyen bir kabın içine yerleştirerek buzdolabına atabilirsiniz.  Ancak her koşulda, dilimlenmiş limonların tazeliklerini bütün limonlara kıyasla daha kısa sürede yitireceğini unutmamalısınız. (Haber Merkezi)

Antalya'da başındaki çuvalla diğer hayvanların aklını başından aldı Antalya'da başındaki çuvalla diğer hayvanların aklını başından aldı

Kaynak: Haber merkezi