Yumurta, vitamin ve mineraller açısından oldukça faydalı bir besin. Tok tutma özelliği ile de bilinen yumurta için Canan Karatay'dan önemli bir açıklama geldi. Karatay, sahurda çok pişmiş yumurta yemenin zararlı olmadığını, ancak 10 dakikadan fazla pişirilmemesi gerektiğini söylüyor. Vücut sağlığı için yumurta tüketimini öneren Karatay, pişirme tekniklerine de dikkat çekiyor. Karatay, sahurda en az 2 haşlanmış yumurta tüketilmesi gerektiğini belirtiyor. Pişirme konusunda 10 dakika kuralına uyan Karatay, vücut sağlığı için yumurtanın mutlaka az pişmiş olması gerektiğini vurguladı. Yıllardır bu konu ile ilgili yapılan haberlerin yanlış olduğunu ifade eden Karatay, vatandaşlara seslendi. Yumurtanın çok piştiğinde besin değerini kaybettiğini ve az pişmiş yumurtanın sağladığı birçok faydayı da sıraladı.
NEDEN FAYDALI?
Çoğu kişi yumurtayı yemeden önce iyice pişirmenin daha yararlı olduğuna inanıyor. Fakat Karatay'a göre az pişmiş yumurta daha sağlıklı. İşte az pişmiş yumurtanın faydaları: Yumurta, kalsiyum, protein ve omega-3 bakımından oldukça faydalı bir besin. Az pişmiş yumurtada bu vitamin ve mineraller 3 kat daha fazla alınabiliyor. Hücre yenilenmesine yardımcı olan yumurta, kas ve kemiklerdeki asit seviyesini de dengeliyor. Hormonal sürece de destek olduğu bilinen az pişmiş yumurta, antioksidan bakımından da kuvvetli. Unutkanlık ve demans gibi ciddi rahatsızlıklar için de az pişmiş yumurta öneriliyor. -Haber Merkezi