Doğanın sunduğu mucizeler saymakla bitmek bilmiyor. Dikenli bir meyve olmasından dolayı toplama işlemi uzun ve zorlu olan karamuk bitkisi Rusların gözdesi konumunda. Toplaması zahmetli de olsa şifasını duyan bu zahmeti göze almaktan kaçmıyor.

Yalnızca meyvesiyle değil, dikeni ve kökleriyle de şifa olan karamuk kaynatılarak tüketilmektedir. Vücutta antikor üretimini destekleyen  karamuk sağlık sorunlarını çözmede de bir numara.

Karamuk Faydaları Nelerdir?

Vücutta oluşan tüm iltihap ve enfeksiyonlarla mücadele eder. Özellikle boğaz yolu ve boşaltım sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir.

Karaciğer yetmezliğini hafifletmek için karamuk suyunun sümbül ile birlikte karıştırılarak tüketilmesi önerilmektedir.

Bağırsak kaslarının sağlıklı çalışmasını destekler. Böylece kabızlık ve ishal gibi sorunların hafiflemesini sağlar.

Kolesterol, tansiyon, dolaşım bozukluğu gibi sebeplerle olumsuz etkilenen kalbin daha sağlıklı hale gelmesi için destekleyicidir.

Mide dostudur ve sindirim sistemini rahatlatıcı etkisi vardır. Hafif bulantı, yanma, hazımsızlık gibi sorunların giderilmesine yardımcı olur.

Kan akışının sağlıklı hızda olmasını sağlar. Damarları ve kanı temizler. Bu yüzden kalp sağlığı için faydalıdır. Ayrıca varis gibi dolaşım sistemi sorunlarını da hafifletebilmektedir.

İştah açıcıdır. Özellikle yemek yemeyi çok sevmeyen çocuklar için önerilmektedir. Aynı zamanda hastalıklara karşı da koruyucu özelliği de bulunmaktadır.

Menopoz ve adet döneminde yaşanan gerginliği ve sıkıntıları hafifletir.

Epilepsi için de tedaviye ve semptom hafifletilmesine yardımcı olarak kullanılır. Nöbetleri kontrol altına almak için kullanılabilmektedir.

İdrar yolu enfeksiyonları için özellikle kadınların tercih ettiği bir bitkidir.

Limon ve tahin birleşince bakın nasıl harikalar yaratıyor Limon ve tahin birleşince bakın nasıl harikalar yaratıyor

Tansiyon sorunu yaşayanların rahatlamasını kolaylaştırır. Kan akış hızıyla ilgili olan tansiyon sorunlarında dolaşımı rahatlattığı için problemin olumsuz etkilerini de hafifletir.

Vücutta çeşitli sebeplerle oluşan parazitleri dökmek için de tüketilmektedir.

Mevsim geçişlerinde yaşanan soğuk algınlığı problemlerinde boğazı ve sinüsleri rahatlatır.

Terleme problemi olanlar için ter bezlerinin en sağlıklı şekilde çalışmasına yardımcı olur.

Ciltte bakteri oluşumu ile savaşır. Böylece sivilce ve akne oluşumunu baskılar.

Sinir sistemi rahatsızlıklarından dolayı oluşan gerginliğin ve stresin azalmasını sağlar. -Haber Merkezi 

Kaynak: Haber Merkezi