Odak noktamız…

Abone Ol

Turizm sektörü sürekli gelişen ve değişen fikirlere açıklığı ve uygulama alanlarının genişliği ile fark yaratır. Sürdürülebilir turizm hareketliliğinin değişik bakış açılarına ihtiyacı vardır.
Seyahat hareketlerinde sunulan hizmet grubunun “insan odaklı” “doğa dostu “ bakış açılarının bölgede geliştirilmesi sürdürülebilir turizm hareketliliğin yanı beraberinde ticari faydayı da getirecektir.
Bu bakış açısı pazarlamadan sunulan ürünün tüketilmesine kadar olan bölümde hem ürünü hazırlayanın hemde tüketenin beklentilerinin ortak bir noktada buluşmasını gerektirir. Günün sonunda ortaya konulan bir ticari faaliyettir ve kar amaçlı yapılmaktadır. Diğer taraftan ödediği bedelin karşılığını almayı bekleyen misafir mevcuttur.
Geçmişte yaşanılan ve yapılanlardan geleceği belirleyecek dersler çıkarmak, yeni bir hikayenin başlangıcı olabilir. Konaklama, taşıma, tur hizmeti veren tüm işletmeler ile misafirin çarşıda karşılaştığı her sektörün nasıl işbirliği yaptığı ve yerel halkın bu işbirliğine desteği değerlidir.
Herhangi bir hizmeti, bölgeyi taklit etmek yerine özgün ürünler yaratmak sektördeki acımasız düzeye gelmiş rekabeti de önleyecektir. Aksi taktirde kısa dönemde sağlanan kazanç uzun dönemde bölgenin aleyhine dönebilir.
Daha konforlu konaklama tesislerinin yanında aynı konforda bir şehir ortamı talep edilen günümüzde bisiklet yollarının bisikletlilerce, kaldırımların yayalar tarafından kullanıldığı, tur otobüsleri için indirme bindirme yapılması için ayrılan bölümlerin park yeri olarak kullanılmadığı, toplu taşıma araçlarının konforu……. sektörün, yerel halkın ve gelen misafirin beklentisidir.
Misafir ihtiyaçlarına önem veren, hedefi kısa vadede de paydaşlar arasında güveni sağlamak olan, misafir ile yüz yüze hizmet verenleri önemseyen, yerel - kamu ve özel sektörün ortak hareket ettiği kısaca şehir olarak bir takım havasında yapılacak çalışmalar olumlu sonuç verecektir.
Destinasyonun Pazar değerlendirmesinde de bu yolu seçmesi ve her pazarın misafir talepleri doğrultusunda mal ve hizmet üretmesi gerekmektedir.
“İnsan odaklı hizmet” “yeşili koruma endişesi taşıyan yaklaşımlar” kaliteyi, sürekliliği, memnuniyeti ve ekonomik karşılığı almayı getirir.