Kansızlığa iyi gelen pekmez kış aylarının gelmesiyle birlikte bağışıklığı artırmak için sıklıkla tercih edilir. Antioksidan etkisiyle boğazı yumuşatan ve öksürüğe iyi gelen pekmez vitamin ve mineral deposudur. Türkiye'de yaygın olarak tüketilen pekmez çeşitli meyvelerin kaynatılmasıyla yapılırken doğal bir tatlandırıcı olarak kullanılır. 

Birçok çeşidi bulunan pekmezin vücut için daha faydalı olduğu merak ediliyor. İncir, karadut, keçi boynuzu, andız dut ve hurma pekmezleri bulunurken incir pekmezi kış aylarında sizi hastalıklara karşı koruyacaktır. 

GÜNDE BİR İKİ KAŞIK İÇİN 

İncir pekmezi lezzet ve şifa kaynağı olarak kış aylarında tüketilirken kemik erimesi riskini azaltarak, kas ve kemikleri güçlendiriyor. Hem tansiyonu dengeleyen hem de diş ve diş eti sağlığı için önemli olan bu pekmez toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. 

Metabolizmayı hızlandırarak kolay kilo vermeyi destekleyen incir pekmezi kana hızlı karıştığı için  demir eksikliğine iyi geliyor. K vitamini, protein, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, fosfor içeren pekmez günlük vitamin ve mineral ihtiyacını karşılarken bağışıklık sitemini güçlendirmeye yardımcı oluyor. 

Uzmanlar doğal içerikli incir pekmezinin kış aylarında tüketilmesi gerektiğini vurgularken günde iki kaşık içmenin hastalıkları daha hafif atlatma noktasında fayda sağlayabileceğini aktarıyor.  -Haber Merkezi 

Kaynak: Haber Merkezi