Antalya'da hastalıkları önlemek için başlattılar Antalya'da hastalıkları önlemek için başlattılar

Kurban Bayramı'nda etlerin doğru şekilde muhafaza edilmesi büyük önem taşıyor. Antalya Kasaplar Odası Başkanı ve Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kurban etlerinin poşete konulup dolaba atılmaması gerektiğini, aksi takdirde etlerin çürüme veya bozulma riskinin yüksek olduğunu söyledi.

Yardımcı'nın uyarıları şu şekilde:

Kurban kesiminden sonra etlerin parçalanıp soğutulması gerekiyor. Soğutma işlemi yapılmadan poşetlenerek dolaba atılan etler kısa sürede bozulabilir. Etlerin poşete konulmaması ve hava alan kaplarda saklanması gerekiyor. Poşet, etin nefes almasını engelliyor ve bozulmasına neden oluyor. Yaz aylarında etlerin çürüme riski daha yüksektir. Etlerin serin ve kuru bir ortamda muhafaza edilmesi gerekiyor. Yanınızda kasap dükkanı veya soğuk hava deposu yoksa etleri kasaba bırakabilirsiniz. Evde et saklayacaksanız klima çalıştırarak ortamı serin tutmanız gerekiyor. 1 kilo etin maliyeti 600-700 lira civarında. Etlerin doğru şekilde muhafaza edilerek bozulmadan tüketilmesi önemlidir.

Yardımcı ayrıca bayramda tüm kasap esnafının açık olacağını ve vatandaşların kesim için belediyelerin kesim alanlarını tercih etmesini önerdi.  -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi