Uzmanlar, buzdolabında saklanan karpuzun faydalarının azaldığını belirtiyor. Dalından koparıldıktan sonra olgunlaşmaya devam eden karpuz, bu süreçte antioksidanlarını da geliştiriyor. Ancak soğuk bir ortama konulduğunda, bu gelişim süreci kısaldığından buzdolabında muhafaza edilmesi önerilmiyor.

Oda Sıcaklığında Daha Fazla Antioksidan

Ünlü ton balığı markası raflardan kalkıyor Ünlü ton balığı markası raflardan kalkıyor

Yapılan araştırmalara göre, oda sıcaklığında bırakılan karpuzlar buzdolabında saklananlara kıyasla daha fazla antioksidan içeriyor. Bu da karpuzun besleyici değerini ve faydalarını doğrudan etkiliyor.

Kesilmemiş Karpuzları Buzdolabına Koymayın!

Karpuzu hemen tüketmeyi düşünmüyorsanız, kesilmemiş haldeyken buzdolabına koymaktan vazgeçin. Kesildikten sonra bozulmasını önlemek için buzdolabında saklamanız gerekiyor elbette. Fakat buzdolabına koymadan önce dış yüzeyini iyice yıkayarak kir, mikrop ve bakterilerden arındırmak oldukça önemli.

Kesilmiş Karpuz Buzdolabında En Fazla 3 Gün Saklanmalı

Karpuzun kabuğunu yıkamak kadar, kesildikten sonra buzdolabında fazla bekletmeden tüketmek de önemlidir. Uzmanlar, kesilmiş karpuzun buzdolabında en fazla 3 gün saklanabileceğini belirtiyor.  -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi