Gençlerin derdi iş

Abone Ol
Yeni Anayasa'da 18-25 yaşındaki gençlere seçilme hakkı tanınıyor. 18 yaşında gençler seçme hakkına sahipti, bir de seçilme hakkını elde etmiş olacaklar 16 Nisan'da millet Yeni Anayasa'ya onay verir ve yürürlüğe girerse. Gençlerin siyasi arenada önünü açanlara teşekkür etmemiz gerektiğine inanıyorum. Gerçekten gençlere siyaset yapma hakkı tanıyanlar çok isabetli bir karar almışlar. Keşke siyasette gençlerin önünü Yeni Anayasa ile açanlar, üniversitelerin kapısını da açsalardı. Suriye'den gelen gençlerin sınavsız üniversite okumasının önünü açanlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğine de bu imkanı sunsalardı ne güzel olurdu değil mi. 
'Özel Statü' kapsamında Suriyeli gençlere 7 üniversitenin yolunu açan, belge bile istemeden beyanla üniversitede okumalarını sağlayanlar, keşke bu statüyü kendi gençlerimize de sağlasalardı. Bizim gençlerimiz de sınavsız üniversitenin kapısından girip, istedikleri üniversiteyi okuyup, memlekete yararlı birer birey olarak kazandırılsaydı ben de çok mutlu olurdum, o gençler de. 
Suriyeli gençlere sınavsız üniversiteye girişine onay verenler, Atatürk'ün gençliğine de bir jest yapsalardı o çocukların aileleri de bugün sevinseydi, mutlu olsaydı sizce güzel olmaz mıydı?
Türk insanı zekidir, sınavı da kazanır, üniversitesini de okur ama iş olanağı bulamaz. Keşke Yeni Anayasa'da üniversite sınavına girip, kazanan ve daha sonra üniversiteyi bitiren Atatürk'ün gençliğine iş olanakları sağlansaydı ve onbinlerce üniversiteli bugün sokaklarda işsiz bir şekilde gezmeselerdi. Çok ama çok üzülüyorum Türk gençliğinin halini. O kadar okulu okuyorlar, üniversiteyi başarıyla tamamlıyorlar ama sonunda hüsranı da yaşıyorlar. 
Eğitim Fakültesi'ni bitiriyor benim gencim, öğretmen oluyor ama Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde iş bulamıyor. Mühendis oluyor benim gencim ama iş bulamıyor, başka bir iş yapmak zorunda bırakılıyor. Yani Suriyeli gençlere sınavsız üniversitenin yolunu açanlar, iş ve aş imkanı sunanlar, keşke bu imkanlardan kendi evlatlarına yararlandırsaydı iyi olmaz mıydı. 
Türk gencinin derdi koltuk değil, üniversiteye sınavsız girmesi, üniversiteyi okuduktan sonra da iş ve aş bulması. Sokakta işsiz gezmek istemiyor 18 yaşındaki Türk genci. Üniversiteyi okuduktan sonra bir işe girip, kendi ailesinin geçimine katkı sunmak ve memlekete hizmet etmek istiyor Türk gençleri. 
Türk gençlerinin gözü Gazi Meclis'te oturup, siyasi partilerin Genel Başkanlarının onay verdiği karara el kaldırıp, istemediğine el kaldırmak istemiyor. Türk genci iş ve aş istiyor. Eğer 16 Nisan'da Yeni Anayasa onaylanırsa, 17 Nisan itibariyle Türk gençlerine iş ve aş imkanı sağlayacak mısınız?
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün evlatlarına iş ve aş sözü veriyor musunuz?