Sıcaklarında en çok tüketilen meyvelerden biri olarak karşımıza çıkan karpuz, soğuk soğuk tüketildiğinde de ayrı bir keyif veriyor. Yanına birazcık peynir ile birlikte mükemmel bir uyum yakalanırken uzmanlar yapılmaması gereken davranışları da sıralıyor. Karpuzun seçim aşamasından soğuk tüketimine kadar izlenen bu yol uzmanları da harekete geçirdi. Karpuzları sakın ama sakın buzdolabına koymayın. Peki, karpuz neden dolaba konmaz? İşte akıllardaki o sorunun yanıtı…

TÜM ÖZELLİĞİNİ KAYBEDİYOR

Biri bir meyve olarak karşımıza çıkan karpuz, çoğu zaman tek bir oturuşta tüketilemiyor. Bu nedenle Kesilen karpuzun bir bölümün tüketirken kalan parçaları streç film ya da poşet yardımıyla buzdolabında muhafaza etmeniz gerekmektedir.

Ancak streç film ya da poşet ile buzdolabında saklanan karpuzun faydadan çok zarar sağladığı da belirtiliyor. Yapılan araştırmalar doğrultusunda oda sıcaklığında bırakılan karpuzlar buzdolabında saklananlara kıyasla daha fazla antioksidan içermektedir. Dalından koparılanlar olgunlaşmaya devam ederken bu süreçte antioksidanlar gelişmektedir. Soğuk bir ortamda buluşan karpuzlar ise gelişim sürecini kısıtlar.

Geniş bir aileniz yoksa ya da kalabalık bir arkadaş grubuyla tüketmeyecekseniz küçük boydaki karpuzların tercih edilmesi gerekmektedir. Son yıllarda marketlerde kesilen ve streç filmle satılan karpuzlar da daha çok tercih ediliyor. -Haber Merkezi 

Kaynak: Haber Merkezi