Beslenme uzmanları, et tüketimi konusunda vatandaşları bilinçlendirmek için önemli uyarılarda bulundu. Bayramda sıklıkla tercih edilen kızartma ve kavurma yöntemlerinin sağlık açısından risk taşıdığını vurgulayan uzmanlar, etin daha sağlıklı alternatiflerle pişirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kırmızı et tüketiminin arttığı bu dönemde, kavurma yerine ızgara, mangal veya haşlama yöntemlerini tercih edin.

Etin yanında mutlaka C vitamini içeren yeşil salatalar ve sebzeler tüketin.

Bol bol tüketin! Bu çorba binbir derde deva Bol bol tüketin! Bu çorba binbir derde deva

Şekerli içeceklerden uzak durun. Ayran, şalgam suyu veya maden suyu gibi alternatiflere yönelin.

Tatlı tüketiminde de şerbetli tatlılar yerine dondurma veya sütlü tatlıları tercih edin

ETİ GAZLI İÇECEKLERLE YERSEK NE OLUR?

Sindirim sorunlarına neden olabilir.

Sindirimi zorlaştırabilir ve şişkinlik yapabilir.

Besin emilimini azaltabilir.

Hidrasyon dengesini bozabilir.  -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi