Yeni düzenlemeyle, dondurmadaki meyve oranları net bir şekilde belirlendi. Dondurmanın en az %15 normal meyve içermesi gerekiyor. Tropik ve asitli meyveler için bu oran %10, sert kabuklu meyveler için ise %5 olarak belirlendi. Bu sayede dondurmaların daha doğal ve lezzetli olması hedefleniyor. Dondurmanın ambalajı ve muhafazası da yeni standartta büyük önem taşıyor. Dondurmalar, ürünün özelliklerini koruyacak şekilde ambalajlanacak ve üzerinde firma bilgileri, standart numarası ve son tüketim tarihi gibi bilgiler yer alacak. Ayrıca, dondurmaların -18 derecede muhafaza edilmesi gerekiyor. Bu sayede dondurmaların tazeliği ve kalitesi korunacak. -Haber Merkezi
Dondurmanın içeriğine düzenleme geldi! Artık meyve oranları...
Bunlar da ilginizi çekebilir