DOMUZ ETİ KULLANIMI TESPİT EDİLDİ
Bakanlık tarafından açıklanan ilk listede, Antalya Kepez’deki Merve Lokantası'nın taş kebabında domuz eti kullanıldığı belirlenmişti. Daha sonra 10 Ekim tarihli açıklamada, ünlü marka Köfteci Yusuf’un et döner ve köfte ürünlerinde domuz eti tespit edildiği duyuruldu.
YENİ FİRMALAR DA LİSTEYE GİRDİ
18 Ekim'de yayımlanan listede ise iki yeni firma daha yer aldı. Muğla Fethiye’deki bir Çin restoranında dana kaburga yerine domuz eti kullanıldığı tespit edilirken, Balıkesir Havran’da üretilen “Havran’lı Kasap” markalı sucuklarda da domuz eti bulundu.
ZEYTİNYAĞINDAN ÇİKOLATAYA HİLE
Son yayımlanan listede yalnızca et ürünleri değil, diğer temel gıda maddelerinde yapılan hileler de dikkat çekti. Zeytinyağı ve bal gibi temel gıdalardan kıymalı pideye kadar birçok üründe uygunsuzluk tespit edildi. Daha önceki denetimlerde ise sumak, pul biber ve tatlı toz biberde boya maddesi, bazı çikolatalarda ise ilaç etken maddesi bulunduğu açıklanmıştı.
TÜKETİCİLER UYARILIYOR
Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketicilere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunurken, hileli ürün satan firmalar üzerindeki denetimlerin sıklaştırılacağını belirtti. Gıda güvenliğini tehlikeye atan firmalara karşı yaptırımların devam edeceği vurgulandı.