Yumurta, A, D, E ve B6 vitamini başta olmak üzere, kalsiyum, çinko, selenyum ve fosfor gibi minerallerle doludur. Aynı zamanda güçlü bir biyotin ve yüksek kaliteli protein kaynağıdır. Bu nedenle yumurta, vücudumuz için oldukça faydalı bir besindir. Ancak, bu faydaları tam olarak elde edebilmek için yumurtanın doğru şekilde pişirilmesi gerekmektedir. Yanlış pişirme yöntemleri bazı sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir.
Yumurtanın kayısı ya da rafadan şekilde tüketilmesi, besin değerlerinden tam olarak yararlanılmasını engeller. Uzmanlara göre, yumurtanın en besleyici hali, 10 dakika boyunca tam olarak pişirilmiş olanıdır. Böylece yumurtadaki kolin, A ve B vitaminleri gibi değerli besinler en verimli şekilde vücuda kazandırılabilir. Rafadan ya da kayısı yumurtalar, bu faydalardan yararlanmanın önündeki engeldir.