Yaşam

Araştırmalar ortaya koydu: Rafadan ve kayısı kıvamında yumurta bakın ne yapıyormuş...

Yumurta, rafadan, kayısı ve tam pişmiş olmak üzere üç farklı şekilde tüketilebilir. Birçok kişi yumurtayı rafadan ya da kayısı kıvamında tercih etse de uzmanlar, bu tüketim şekillerinin sağlık açısından uygun olmadığını belirtiyor. İşte az pişmiş yumurtanın olası sağlık etkileri:

Abone Ol

Yumurta, A, D, E ve B6 vitamini başta olmak üzere, kalsiyum, çinko, selenyum ve fosfor gibi minerallerle doludur. Aynı zamanda güçlü bir biyotin ve yüksek kaliteli protein kaynağıdır. Bu nedenle yumurta, vücudumuz için oldukça faydalı bir besindir. Ancak, bu faydaları tam olarak elde edebilmek için yumurtanın doğru şekilde pişirilmesi gerekmektedir. Yanlış pişirme yöntemleri bazı sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir.

Yumurtanın kayısı ya da rafadan şekilde tüketilmesi, besin değerlerinden tam olarak yararlanılmasını engeller. Uzmanlara göre, yumurtanın en besleyici hali, 10 dakika boyunca tam olarak pişirilmiş olanıdır. Böylece yumurtadaki kolin, A ve B vitaminleri gibi değerli besinler en verimli şekilde vücuda kazandırılabilir. Rafadan ya da kayısı yumurtalar, bu faydalardan yararlanmanın önündeki engeldir.