Gündem

Antalyalılara meğer bunları yedirmişler! Lahmacuna at eti, kebaba domuz!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesinin illere göre sıralandı. Listeye bakıldığında vatandaşlara hileli ürün yediren işletmeler en çok Antalya, Sakarya ve Adana'da yer aldı.

Abone Ol

Listede pul bibere boya kullanılmasından, lahmacuna at eti ve tas kebaba domuz eti karıştırılmasına kadar halkın sağlığını tehdit eden tüm firmalar teşhir ediliyor. Bitkisel yağın bulunmaması gereken ürünlerde bitkisel yağ yer alması ile söz konusu ürünlere kanatlı eti karıştırılması gibi birçok uygunsuzluk listede yer aldı. Bu kapsamda şimdiye kadar kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş 66 farklı ürün tespit edildi. Taklit-tağşiş yapıldığı kesinleşmiş ürün sayısı da 35 artışla 498'e yükseldi.

İŞTE YASAKLI ÜRÜNLERİN İL VE İLÇELERİNE GÖRE DAĞILIMI;

GIDADA BOYA VE İLAÇ KULLANIMI

  • Gaziantep: İslahiye, Şehitkamil
  • İstanbul: Avcılar
  • Aydın: Köşk, Didim
  • Kilis: Musabeyli
  • İzmir: Konak, Kemalpaşa
  • Kahramanmaraş: Dulkadiroğlu, Onikişubat
  • Ankara: Yenimahalle
  • Sakarya : Erenler
  • DOMUZ ETİ;

  • Antalya : Kepez
  • TEK TIRNAKLI ETİ TESPİTİ;

  • Adana : Seyhan, Çukurova, Yüreğir
  • Antalya: Kepez
  • Sakarya: Adapazarı, Hendek, Sapanca, Akyazı
  • TEK TIRNAKLI ET KULLANILAN GIDALAR

    Isıl işlem görmüş dana sucuk, dana etli kuru fasulye yemeği, çiğ lahmacun harcı (dana-kuzu karışık), lahmacun harcı, çiğ kırmızı et, dana eti, karkas et, tas kebabı, kırmızı et, çiğ lahmacun harcı (dana kıyma), dana etli kuru fasulye yemeği, Adana kebap, dana-kuzu karışık et.

    HACMEN ALKOL DÜŞÜKLÜĞÜ TESPİTİ

  • Antalya: Muratpaşa  -Haber Merkezi