Yapılacak olan orman parkında, yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik bir yapılaşma alanı olacak. Bu alanda yüzme havuzu, kır kahvesi, lokanta, büfe, otopark, ibadet yeri, çocuk oyun alanı ve sağlık tesisi gibi birimler yer alacak. Ayrıca, 130 adet 80 metrekarelik çadır ve 70 adet karavan için kamp alanı oluşturulacak. Yıllık tahmini geliri 2 milyon 510 bin TL olarak belirlenen bu proje, ihaleye çıkarıldı. Ormanlık alanın turizme açılmasıyla bölgeye önemli bir ekonomik katkı sağlanması hedefleniyor.

Antalya'nın artık vazgeçilmezi oldu: Herkes bunu yapıyor! Antalya'nın artık vazgeçilmezi oldu: Herkes bunu yapıyor!

Yönetmelik Değişikliği Projeyi Hızlandırdı

Bu projenin hayata geçirilmesinde en büyük etken, "Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik"te yapılan değişiklik oldu. Değişiklikle birlikte, orman arazilerinde turizm amaçlı yapılan tahsislerde "mesire yerleri" ibaresi, "orman parkları" olarak değiştirildi. Bu sayede, özellikle turizm potansiyeli yüksek olan bölgelerdeki orman arazilerinin "orman parkı" başlığı altında kiralanması kolaylaştı.

Çevreciler Endişeli

Bu proje, çevreciler tarafından büyük tepki görüyor. Özellikle yangınlara karşı hassas olan bu bölgede yapılacak yoğun yapılaşmanın çevreye zarar vereceği ve doğal dengeyi bozacağı endişesi taşıyorlar. Ayrıca, ormanlık alanın ticari amaçlarla kullanılmasının, bölgenin doğal güzelliklerini olumsuz etkileyeceği belirtiliyor. Gökdere Vadisi'ndeki bu proje, çevrecilerin tepkileri ve kamuoyunun duyarlılığı nedeniyle uzun süre tartışılacak gibi görünüyor. Projenin çevresel etkileri ve bölgenin geleceği konusunda farklı görüşler ortaya atılıyor.   -Haber Merkezi
 

Kaynak: Haber Merkezi