AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, bu durumu şöyle açıklıyor: "Yaklaşık yüzde 15'lik bir kesim, satın aldıkları veya kiraladıkları evlerde konaklamayı tercih ediyor. Bu durum, hem Türkiye'de hem de dünya genelinde giderek yaygınlaşıyor." Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu durumun düzenlenmesi için önemli bir adım atarak, konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik bir kanun çıkardı. Bu kanun sayesinde, turizm konutları artık daha iyi kontrol altında tutulacak ve sektördeki rekabet daha adil hale gelecek.
Oteller ve Turizm Konutları Arasındaki Rekabet
Kavaloğlu, turizm konutlarının artmasının otelleri olumsuz etkilediğini belirtirken, aynı zamanda bu durumun turizm sektörüne farklı bir boyut kazandırdığını da vurguluyor. "Herkesin farklı beklentileri var. Bazı turistler otellerin sunduğu hizmetleri tercih ederken, bazıları daha bağımsız bir tatil için evleri tercih ediyor. Önemli olan, ülkemize gelen turist sayısının artmasıdır."
Yunan Adaları ile Rekabet
Bu yaz aylarında sıkça gündeme gelen Yunan adalarına yönelik Türk turist akınına ilişkin olarak Kavaloğlu, "Antalya'yı etkilemesi mümkün değil. Ancak Ege bölgesindeki turizmciler için küçük bir etki yaratmış olabilir. Ancak Türkiye'yi tercih eden turist sayısı çok daha fazla. Yunanistan'a giden turist sayısı, Türkiye'yi tercih edenlerin yanında çok küçük bir oran." diyor.
Turizm sektöründe yaşanan bu değişim, sektör oyuncularını yeni stratejiler geliştirmeye zorluyor. Oteller, turizm konutlarının sunduğu avantajlara karşılık olarak, daha kişiselleştirilmiş hizmetler ve farklı konseptler sunarak müşterilerini çekmeye çalışacaklar. Turizm konutları ise, güvenlik, konfor ve hizmet kalitesi konusunda daha yüksek standartlara ulaşmak zorunda kalacaklar. -Haber Merkezi