Gıda Mühendisi ve Denetim Uzmanı Nurten Sırma, bu skandalların nedenlerini ve olası sonuçlarını değerlendirdi. Sırma'ya göre, bazı üreticiler, ürünlerine çeşitli ilaç etken maddeleri katarak tüketicileri yanıltıyor. Özellikle sildenafil sitrat ve tadalafil gibi cinsel sağlık ürünlerindeki etken maddeler, meyve suları ve enerji içeceklerine karıştırılıyor. Bu durum, tüketicilerin sağlıklarını ciddi şekilde riske atmasına neden olabiliyor. Peki, neden kebaplara tekila, kokoreçlere viski karıştırılıyor? Sırma, bu durumun iki temel nedeni olabileceğini belirtiyor, Kullanılan et veya bağırsaklarda meydana gelen bozulma, alkol eklenerek kamufle edilmeye çalışılabilir. Üretim sırasında alkolün yanlışlıkla ürüne karışması da mümkün. Sırma, bu durumun tüketiciler için ciddi sağlık riskleri taşıdığını vurguluyor. Alkolün bu ürünlerde bulunması, beklenmedik yan etkilere ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Ayrıca, bu tür uygulamaların gıda güvenliği konusunda ciddi endişeler yaratması kaçınılmaz. -Haber Merkezi
Antalya'da kokoreçten viski, kebaptan tekila çıkmıştı... İşte ete koyulan alkolün nedeni
Son günlerde ülkemizde yaşanan gıda skandalları, yeni bir boyut kazandı. Daha önce domuz eti karışımıyla gündeme gelen bazı ürünlerde bu kez alkol tespit edildi. Kebaplara tekila, kokoreçlere ise viski karıştırılmasıyla ilgili iddialar, tüketicileri şoke etti.
Bunlar da ilginizi çekebilir