Kurban Bayramı'nda kurbanlıkların kesim ve işlenmesi ile ilgili kuralların kasaplar tarafından uygulanması gerektiğini vurgulayan Yardımcı, bakkal, manav, akaryakıt istasyonu, berber gibi iş yerlerinin kıyma çekmemesi gerektiğini söyledi.

Yasaklara Uyanmayan İşletmelere Ceza

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün 2021 yılında yürürlüğe koyduğu Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ'e göre, kıyma çekimi ve etlerin işlenmesine yönelik diğer tüm işlemlerin yalnızca kasaplar tarafından yapılabileceği belirtiliyor. Bu kurala uymayan işletmeler 73 bin TL'ye kadar ceza ile karşı karşıya kalabiliyor.

Antalya'da Nalbur Dükkanına Ceza

Antalya'nın Kepez ilçesinde bir nalbur dükkanının önüne asılan "Kıyma çekilir, bıçak bilenir" yazılı afiş, ihbar üzerine Kepez Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekiplerince indirildi ve esnafa uyarıda bulunuldu.

Alanya'da okullarda temizlik sorunu büyüyor: Ayaklandılar! Alanya'da okullarda temizlik sorunu büyüyor: Ayaklandılar!

Alo 174 Gıda İhbar Hattı'na İhbar Cevabı

Kasaplar Federasyonu Başkanı Yardımcı, vatandaşlardan kasap dışında kıyma çeken işletmeleri Alo 174 Gıda İhbar Hattı'na ihbar etmelerini rica etti. Yardımcı, bu tür ihbarlar sayesinde denetimlerin artırılabileceğini ve hijyenik olmayan koşullarda kıyma çekilmesinin önüne geçilebileceğini söyledi.  -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi