Çevre

Antalya'da bu otel sebze meyve kabuklarını dönüştürüyor

Sıfır Atık Projesi'ne örnek bir uygulama! Antalya'daki bir otel, mutfakta çıkan sebze ve meyve kabuklarını yaratıcı yöntemlerle değerlendirerek hem israfı önlüyor hem de misafirlerine farklı lezzetler sunuyor.

Abone Ol

Çevreye duyarlı bir yaklaşımla hareket eden otel, yaklaşık 6 yıldır mutfakta uyguladığı yöntemlerle atık miktarını %30 azaltmayı başardı. Usta aşçılar, sebze ve meyvelerin kabuklarını kurutarak baharat, çorba ve tatlılarda kullanıyor. Bu sayede hem besin değeri yüksek ürünler çöpe gitmiyor hem de yemeklerin lezzeti artıyor.

Otel yönetimi, misafirleri de israfa karşı bilinçlendirerek tabaklardan geriye kalan yemeklerin miktarını azaltmayı hedefliyor. Misafirlere sunulan indirimler ve sokak hayvanlarına yapılan yardımlar, bu konuda farkındalık yaratıyor.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu, turizmin sürdürülebilir olması için tüm otellerin bu tür uygulamaları benimsemesi gerektiğini vurguluyor.   -Haber Merkezi