Ekonomik kriz ve enflasyonun etkisi restoranlara da yansıyor. Müşterileri elinde tutmak isteyen restoranlar, menülerinde ve fiyatlarında değişikliğe gitti. Kebap yemek isteyenler için yeni bir uygulama hayata geçirildi. Bu uygulamada, müşteriler kebapların yarı fiyatını ödeyerek yarım porsiyon sipariş verebiliyor. Müşterinin cebine hitap eden ekonomik menüler de menülerde yer almaya başladı. Bu menüler "Eko" başlığı altında toplanıyor. Fiyatları düşürmek için porsiyonlarda da değişiklik yapılıyor. Örneğin, patlıcan kebabına eskiden 2 şiş kullanılırken, şimdi tek şiş kullanılıyor. Paket siparişlerinde ise farklı bir tarife uygulanıyor. Yarım porsiyon siparişlerde, müşterilerden 3'te 2 ücret alınıyor. Bunun sebebi, paket siparişlerde ikramların ve kap maliyetlerinin olması. Restoranlarda gramajın düşürülmesinin ve fiyatların azaltılmasının en büyük sebebi et fiyatlarındaki artış. Restoran işletmecileri, et fiyatlarının kontrol altına alınmasını istiyor. Et fiyatlarındaki artışın Ramazan menülerine ve diğer ürünlere de yansıyacağı belirtiliyor. -Haber Merkezi
Antalya ve Alanya'da değişim yaşanıyor: Fiyatı düştü ama...
Antalya ve Alanya'da da tüm ülkede olduğu gibi ekonomik kriz ve enflasyonun etkisi restoran sektöründe de hissediliyor. Müşterileri elinde tutmak isteyen restoranlar, menülerinde ve fiyatlarında değişikliğe gitti. Kebap gibi ürünlerde fiyatların yarıya düşmesi için porsiyonlar küçülüyor.
Trend Haberler
Kurnazlıkları sonlarını getiriyor… Alanya’da Kırgız, Afganlar işlerini elinden aldı
Alanya beklenen kavuşma yarın gerçekleşecek: Evinizden bile hissedeceksiniz
Alanya'da özlenen etkinlik başladı
Alanya'da zeytinyağı değerinin altında satılıyor: İşte fiyatı
Alanya'ya gelmeye hazırlanıyorlar: Kasım'da çok göreceğiz
2025 Yılında Asgari Ücret ve Emekli Maaşlarına Ne Kadar Zam Gelecek?