Ekonomik kriz ve enflasyonun etkisi restoranlara da yansıyor. Müşterileri elinde tutmak isteyen restoranlar, menülerinde ve fiyatlarında değişikliğe gitti. Kebap yemek isteyenler için yeni bir uygulama hayata geçirildi. Bu uygulamada, müşteriler kebapların yarı fiyatını ödeyerek yarım porsiyon sipariş verebiliyor. Müşterinin cebine hitap eden ekonomik menüler de menülerde yer almaya başladı. Bu menüler "Eko" başlığı altında toplanıyor. Fiyatları düşürmek için porsiyonlarda da değişiklik yapılıyor. Örneğin, patlıcan kebabına eskiden 2 şiş kullanılırken, şimdi tek şiş kullanılıyor. Paket siparişlerinde ise farklı bir tarife uygulanıyor. Yarım porsiyon siparişlerde, müşterilerden 3'te 2 ücret alınıyor. Bunun sebebi, paket siparişlerde ikramların ve kap maliyetlerinin olması. Restoranlarda gramajın düşürülmesinin ve fiyatların azaltılmasının en büyük sebebi et fiyatlarındaki artış. Restoran işletmecileri, et fiyatlarının kontrol altına alınmasını istiyor. Et fiyatlarındaki artışın Ramazan menülerine ve diğer ürünlere de yansıyacağı belirtiliyor. -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi