Gündem

Antalya ve Alanya ucuz et satan yere aldanmayın!

Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı, vatandaşları ucuz et satan yerlerden uzak durmaları konusunda uyardı. Son dönemde bazı et ürünlerinde tek tırnaklı hayvan eti tespit edilmesiyle birlikte gıda güvenliği endişeleri artarken, Yardımcı, vatandaşların düzenli denetimden geçen mahalle kasaplarını tercih etmelerini önerdi.

Abone Ol


Yardımcı, özellikle kamyonetlerde satılan ucuz etlerin güvenilir olmadığını belirterek, "Eti ucuz satan yerlerden, 500-600 liradan düşük kıyma satılan yerlerden şüphelenilmeli. Ucuz etin yahnisi yavan olur" dedi. Büyükbaş hayvanların canlı kilogram fiyatının 250 lira civarında olduğunu vurgulayan Yardımcı, kasapların etini faturalı aldığını ve kestirdiği hayvanın da sağlık raporu bulunduğunu ifade etti.
Gıda Mühendisleri Odası'ndan Uyarı
Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu ise hijyen koşullarına uyulmadan kesilen ve işlenen etlerin ciddi sağlık riskleri taşıdığını belirtti. Tek tırnaklı hayvan etlerinin tüketiminin halk sağlığı açısından riskli olduğunu vurgulayan Manavoğlu, bu tür etlerde salmonella, escherichia coli gibi zararlı bakterilerin bulunma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.
Vatandaşa Tavsiyeler
Düzenli denetimden geçen, faturalı ve sağlık raporlu et satan mahalle kasaplarını tercih edin. Piyasa fiyatının çok altında satılan etlerden şüphelenin. Etleri satın alırken tazeliğine ve hijyen koşullarına dikkat edin. Gıda güvenliği konusunda şüphelendiğiniz durumlarda yetkililere bildirin.  -Haber Merkezi