Antalya, her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor ve bu yılki hedef 17 milyon ziyaretçi. Bayram dönemlerinde yoğunluk yaşayan kentte, 650 bin yatak kapasiteli tesisler tamamen doldu. Sezonun yoğun olduğu bu günlerde, dünya çapında ünlü Konyaaltı Sahili turistlerin favori mekanı haline geldi. Tatilciler, plaj işletmelerinin yanı sıra halka açık alanları da tercih edebiliyor. Halka açık alanlarda şezlong ve şemsiye bulunmuyor. Kendi havlusunu getirip, yiyecek ve içeceğini yanında taşıyan tatilciler, günü daha düşük maliyetle geçirebiliyor. Plaj işletmelerini tercih edenler ise şemsiye, şezlong ve yiyecek-içecek gibi hizmetler alabiliyor. Ayrıca özel localar da değişen fiyatlarla sunuluyor.
ÖZEL LOCALAR 3 BİN LİRADAN BAŞLIYOR
Localar, tatilciler arasında popüler bir seçenek. 6-8 kişilik kapasiteye sahip olan localar, meyve tabağı ve özel hizmetler sunuyor. Özellikle Rus ve Alman tatilciler tarafından tercih edilen locaların fiyatları 3 bin liradan başlayıp, sahil boyunca 5 bin liraya kadar çıkabiliyor. Şemsiye ve şezlong tercih edenlerin ise en az 300 lira harcaması gerekiyor. Yiyecek ve içecekle birlikte, gün boyu şezlong ve şemsiyenin maliyeti kişi başı alkolsüz 1500 lirayı buluyor.
FİYATLARDA ARTIŞ YAPILMADI
Sahildeki işletmelerden birinin yöneticisi Erdoğan Kudal, fiyatları artırmadıklarını belirtti. Geçen yılki fiyatlardan hizmet verdiklerini söyleyen Kudal, "Şemsiye ve şezlong fiyatımız 300 lira. 3 bin liraya 8 kişilik özel menülere sahip localarımız da var. Locada gün boyu gölgelik bir alan imkanı sunuyoruz. Sürekli ilgilenen bir görevlimiz ve ikramlarımız oluyor" dedi. Kudal, sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği hizmeti de sunduklarını belirterek, "Gün boyu her türlü yiyecek ve içecek imkanı sunuyoruz. Minimum maliyetle misafirlerimiz, bir gün boyunca burada 1500 lira harcıyor" diye konuştu.
SERPME KAHVALTI 1000 LİRA
Sahildeki işletmelerde genellikle serpme kahvaltı sunuluyor. Denize sıfır serpme kahvaltının maliyeti 900 liradan başlıyor. Öğle yemeği için hamburger, akşam yemeklerinde ise tavuk, et veya balık ızgara seçenekleri sunuluyor. Fiyatlar tercihlere göre değişiklik gösteriyor. Sahildeki başka bir işletmenin yetkilisi Malik Velizade, ilgiden memnun olduklarını söyledi. Şezlong ücretinin 350 lira olduğunu belirten Velizade, "Kahvaltı tabağı tek kişilik 200 lira, çift kişilik veya serpme olursa 1000 lira. Öğlen hamburger 250 lira, akşam yemeğinde ızgara tercih ederlerse minimum 1500 lira harcıyorlar. Locayı tercih ederlerse bu rakam 5 bin lirayı buluyor" dedi.
'TÜRKİYE ÇOK PAHALILAŞMIŞ'
Tatil için ABD'den Antalya'ya gelen Bora Kılıçoğlu, fiyatların şaşırtıcı olduğunu belirtti. Kılıçoğlu, "Genel olarak Türkiye çok pahalılaştı. Antalya, Bodrum ve İstanbul'a göre daha hesaplı. Restoran fiyatları çok arttı. Neredeyse ABD seviyesinde. Artık ABD'de kazanıp Türkiye'de harcamak o kadar kolay değil" dedi. Eşi Jennifer Kılıçoğlu ise Antalya'ya 30 yıldır geldiklerini, ancak fiyatların bu yıl çok arttığını ifade etti. -Haber Merkezi