ALKÜ’de düzenlenen etkinlikte, AGC Başkanı ve AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun öğrencilere gazetecilik mesleğinin temel ilkelerini ve medya okuryazarlığının dijital çağdaki önemini aktardı. Söyleşi, Mühendislik Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mehmet Dikici’nin davetiyle gerçekleşti. Yaklaşık bir saat süren programda Coşkun, öncelikle medya ve gazetecilik hakkında bilgi verdi. Habercilik temel noktaları ve gazetecilik prensipleri hakkında da bilgi veren Coşkun, medya ve dijital medya okuryazarlığının önemini anlattı. Konuşmasında, sadece medya okur yazarlığı değil her konuda bilgi sahibi olmanın önemine dikkat çeken Coşkun, “Bilgi kirliliği ve algı yönetimine karşı okur olarak kendinizi korumak için karşılaştırmalı bilgi yönetimi yapın” dedi.
KADIN CİNAYETLERİNDEN HUKUKİ SINIRLARA
Söyleşi sırasında öğrencilerden gelen ‘kadın cinayetlerinin medyadaki görünürlüğü, kişilik haklarına yönelik medyanın tavrı’ gibi sorulara cevap veren AGC Başkanı Coşkun, “Gazeteciler doğrudan, gerçekten yana taraftır. Mesleğimizi sürdürürken bir konuda haber yayınlayacağımızda elbette hakları dikkate alarak, hukukun bize verdiği sınırlara göre hareket etmekteyiz” diye konuştu.
“GAZETECİLİK MESLEK YASAYI’NA İHTİYACIMIZ VAR”
Mesleki düzenlemelerin ve gazetecilik yasalarının eksikliğine değinen Coşkun, gazetecilik mesleğini vatandaş gazeteciliğinden ayıracak yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğunu ifade etti. Coşkun, “Gazetecileri koruyacak, mesleğimizi vatandaş gazeteciliğinden ayıracak düzenlemelere ihtiyacımız var. Bunun çözümü de meslek yasasıdır” ifadelerini kullandı.
ETKİNLİK ÇİÇEK TAKDİMİYLE SONA ERDİ
Etkinlik, ALKÜ’lü öğrencilerin Gaye Coşkun’a çiçek takdim etmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Söyleşi sonrası açıklama yapan öğrenciler, medya okuryazarlığı konusundaki farkındalıklarının arttığını belirterek, programın verimli geçtiğini ifade etti.
-Alkın BİRİCİK