Yaş sebze ve meyveler tarladan sofraya gelene kadar birçok yolculuktan geçiyor. Bu yolculukta sebze ve meyveler çürüme gibi risklerle karşı karşıya kalıyor. Bu gibi durumlarda onlarca ürün çöpe atılıyor ve ürünlerde fireler veriliyor. Bu fireler ise fiyat artışına neden oluyor. Bu durumun önüne geçilmek için stok sınırlaması uygulaması gündeme geldi. Buna göre Ürünler halden satıcıya sınırlı verilecek. 

Antalya'da kokoreçten viski, kebaptan tekila çıkmıştı... İşte ete koyulan alkolün nedeni Antalya'da kokoreçten viski, kebaptan tekila çıkmıştı... İşte ete koyulan alkolün nedeni

MANTIK DIŞI BİR UYGULAMA 
Alanya Hal Derneği Başkanı Adem Kaya konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede ,” Böyle bir uygulama yapılamaz. Çünkü ürünlerin dayanma gücü çok azdır. Ürün gününde toplanır, gününde hale gelir ve satılır. Bekletme uygulaması yapılamaz. Ancak ürün planlaması yapılırsa bu durumla baş edebilir. Stok sınırlaması uygulaması mantık dışı kalıyor” diye konuştu.   -Fatma Bedia UYAR

Muhabir: Fatma Bedia UYAR