Halk sağlığı ve güvenilir gıda tüketimi çerçevesinde Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ve gıda mühendisleri güvenliği en yüksek seviyede tutmak adına sıkı denetimde. Yıl sonuna yaklaşılması ile birlikte denetimlerini iyice artıran ekip pek çok bölgeden alkol ve gıda numunesi alarak, gıda güvenliğini sağlıyor.  

Müdürlüğe bağlı 2 şer kişilik 6 ekip şehrin birçok noktasında gıda tüketim yerleri, üretim yerleri, oteller, restaurantlar ve marketler olmak üzere birçok işletmeyi sıkı takip altına aldı. Konuya ilişkin konuşan İlçe Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar, “ Bugüne kadar 6 bin 212 denetim yaptık. 85 işletmeye ise 1 milyon 780 bin TL para cezası uyguladık. Halkımızın sağlığı için ekiplerimizle birlikte sahada aktif görev halindeyiz” dedi.

11 AYDA 6 BİN 212 DENETİM YAPILDI

Alanya Posta Medya ekibine konuyla ilgili konuşan Rüzgar, “Üretim yerleri arasında olan et, süt, ekmek, pasta, yufka, yemek fabrikaları, toplu tüketim yerleri otel, restaurant, lokanta, cafe, bar, fast food, okul kantin ve yemekhaneler satış yerleri market, bakkal, kasap, manav, şarküteri olmak üzere toplamda 1 Ocak -02 Aralık arası  4 bin 300 işletmede 6 bin 212 adet denetim gerçekleştirdik. 

Denetimlerimizde 85 işletmeye toplam 1 milyon 780 bin TL idari para cezası uyguladık. 375 numune, 82 alkol numunesi aldık. Alo 170 hattımıza gelen 242 ihbarı değerlendirerek harekete geçtik. Alanya Tarım ve Orman Müdürlüğü denetçi ekiplerimizce denetimlerimiz aralıksız devam edecek. Halk sağlığı en öncelikli görevimiz” dedi.   -Alkın BİRİCİK

Muhabir: Alkın BİRİCİK