Zabıta Müdürlüğü, vatandaşların yılbaşını sağlıklı ve güvenli bir şekilde geçirebilmesi amacıyla bu denetimlere hız verdi. Zabıta Müdürü Naci Uzunsakal öncülüğünde yapılan denetimlerde, mutfak, bulaşıkhane ve soğuk hava depoları gibi kritik alanlar detaylı bir şekilde kontrol edildi. Gıda ürünlerinin son kullanma tarihleri ve saklama koşulları, alkollü ve alkolsüz içecekler de dahil olmak üzere titizlikle gözden geçirildi. Uygunsuz ve eksik bulunan durumlarda işletmelere uyarılar yapıldı.
Denetimlerin öncelikli hedefi hijyen ve güvenliği sağlamak oldu. Gıda uzmanlarının katkılarıyla özellikle gıda maddelerinin depolanma şartlarına dikkat edilerek, yasal düzenlemelerin uygulanıp uygulanmadığı da değerlendirildi. Zabıta Müdürü Uzunsakal, "Yılbaşı gecesini sağlıklı ve güvenli bir ortamda geçirmek isteyen vatandaşlarımız için denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Halkımızın sağlığı her zaman önceliğimizdir," dedi.
Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, yılbaşı dönemi boyunca bu tür denetimlerin daha da sıklaştırılacağı ve halk sağlığını koruma adına gerekli tüm önlemlerin alınacağına vurgu yaptı. Başarılı bulunan işletmelere teşekkür eden Başkan Özçelik, eksiklikleri tespit edilen işletmelerin ise gereken düzeltmeleri yapmaları için uyarıldığını belirtti.