Amy Cross, muzları dilimler halinde cam bir kavanoza koyarak buzdolabında saklıyor. Bu yöntem sayesinde muzlar, 26 gün sonra bile tazeliğini koruyor ve rengi bozulmuyor. Aslında bu yöntemin tam olarak neden bu kadar etkili olduğu henüz bilimsel olarak açıklanmadı. Ancak uzmanlar, cam kavanozun hava geçirgenliği ve buzdolabının stabil sıcaklığı gibi faktörlerin bu durumla ilgili olabileceğini düşünüyor.
İŞTE BAŞKA YÖNTEMLER
Muzları streç filmle tek tek sararak daha uzun süre taze tutabilirsiniz. Muzları buzdolabının sebzelik bölümünde saklamak da olgunlaşmasını yavaşlatır. Muzları kesmeden önce birkaç dakika soğuk suda bekletmek, kararmayı geciktirebilir. Bu yöntem tüm muz çeşitleri için aynı sonuçları vermeyebilir. Ayrıca, muzların tazeliğini etkileyen birçok faktör vardır. Bu nedenle, en iyi sonucu almak için farklı yöntemleri deneyebilirsiniz."  -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi